Espai l'Amistat

Logo Teatre L'Amistat
dimecres, 22 de setembre de 2021
Creació, Interrelació, Exhibició artística

Qui som

QUI SOM

Rafa Navarro, Alcalde de Premià de Mar

RAFA NAVARRO (Alcalde de Premià de Mar)


Després d'un període de temps llarg i complex que va implicar moltes negociacions amb administracions i entitats, el 20 de gener de 2012 es va inaugurar l'Espai l'Amistat.


Ja en aquell moment es va definir l'edifici com un espai de creació, interrelació i exhibició artística: tota una declaració d'intencions.


No es tractava només d'un teatre, ni tampoc només d'un cinema: era aquestes dues coses però també un espai polivalent que, a més d'oferir als premianencs i veïns de la rodalia espectacles de primera magnitud, del mateix nivell que podem trobar a les cartelleres de Barcelona, dotava a la vila de la gran sala d'actes pública que tant necessitava. La resposta del públic, dels usuaris de l'espai, ha estat immillorable, amb una mitjana de més de 42.000 espectadors anuals per espectacles de teatre professional, cinema, música, dansa, transmissions d'òpera, les temporades de música clàssica de la Coral l'Amistat o activitats organitzades des de l'Ajuntament o entitats, entre altres.


El nostre compromís és el de seguir treballant per mantenir la fidelitat del públic als espectacles que s'hi programin i que els premianencs puguem seguir sentint-nos orgullosos d'una de les joies de la vila com és l'Espai l'Amistat.

Elisenda Busquets, Regidora de Cultura de l´Ajuntament de Premià de Mar

ELISENDA BUSQUETS (Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Premià de Mar)


Premià de Mar compta amb un espai cultural de referència, que ha contribuït a la creació, la potenciació i el manteniment de la identitat dels premianencs i premianenques i del seu sentit de pertinença al municipi.


És un equipament altament reivindicat i desitjat per tots i totes i no tan sols per la gran afluència de ciutadans que hi passen, sinó també per les sinergies que s’han creat amb les diverses entitats culturals del municipi.


Aquest equipament es concep com un espai polivalent on tots puguem gaudir de música, teatre, cinema, dansa i circ, entre altres. Alhora es pretén que sigui un espai de relació on es vertebrin i generin idees noves i on es pugui donar veu i lloc a propostes que neixin de les mateixes entitats o bé de qualsevol altre àmbit social amb el qual convivim.


Per això, us convidem a venir i gaudir de l'espai, i us animem a buscar i trobar el vostre punt de connexió amb l'Espai Amistat.

Toni Martín, director artístic del Teatre l´Amistat de Premià de Mar

TONI MARTÍN (Director artístic)

Gestionar un espai públic com és el nou espai municipal de l’Espai Amistat, no tan sols consisteix a cercar una sèrie d’activitats que puguin cobrir els interessos de tots aquells que s’acostin al nou equipament, sinó que hi ha una responsabilitat encara per damunt d’aquesta, la de tenir cura dels costos que representa tirar endavant un projecte d’aquestes característiques. En els temps que corren, l’única manera de tenir una oferta interessant i de qualitat radica a crear tantes activitats com demandes tinguin els nostres potencials espectadors. Com més activitats generem, com més inquietuds cobrim, com més gent se senti atreta per les nostres propostes, més fàcil serà poder tenir una programació autogestionable que faci sostenible el model artístic que volem dur a terme.


Teatre, dansa, música, cinema, tallers, conferències... qualsevol proposta que quadri amb les línies artístiques que ens hem marcat, ajudarà a omplir de contingut un espai que basa els seus pilars en tres conceptes que obren un ventall a l’imaginari i a la diversitat col·lectiva. Tres conceptes que defineixen un equipament multidisciplinari on la participació activa de tots els seus agents acabarà per donar sentit a un projecte que combina la creació, la interrelació i l’exhibició artística.

l’Amistat | Carrer St. Antoni 60, Premià de Mar | Tel. 93 752 99 90 | Disseny: Pixel Comunicació